Wednesday, February 13, 2013

fieyahmads

Kali ni nak update bout tis blog. Belongs to my beloved bff.. :') Always by my side... This gurl I've known her since 1999... First time is standard 6. Terjumpa dia kat satu Taman Tema Air ni... She's with her family... Then, tak lama... Masuk Secondary school kita orang kawan.. But kalau tak silap form 3 nak ke form 4...Then we exchange school.. We went to Sek. Men. Teknik.. Apart.. Sedih... But she's always with me though we're far apart... Rajin tulis surat n pos kat sekolah aku.. (RINDUNYE TIME TUH) bagi kata-kata perangsang, sokongan moral semualah..kitorang lak jadi Ketua Dorm.. So, banyak le problemas... Huhu... She's the best... Now we have our own kids.. (cam tak sangka...dulu selenge2 jek time sekolah,now dah mak-mak) ahaks... One thing I adore about her is her spirits... She's always standing tall and have a lots of achievements.. In her life.. Studies, works... To me in that case, she my role model... And still my bestie... Now and forever... Hugs and kisses Rusediana Afiqah Izzati... Always Love You~

Wednesday, February 6, 2013

HADA LABO FREEBIES

Freebies to give away



Moisturizing Pack

Be the first lucky reader to request this pack to be receiving them in their mailbox.

All you need to do is simple. Reply me back at any type of source.


a)E-mail : w.zarithsofea@yahoo.com
b)Personal message at my facebook account (to those whom have it)
c)Text me or whatsapp me at : +6017-6435461

All the details I need is :-
     i)Fullname:
     ii)Address:
     iii)Contact No.:

Tuesday, February 5, 2013

I will and won't give up. Selagi ada daya dan kederat ini.. Trying my best using to upgrade in all way to fit a comfortable living.

Kesenangan untuk kami sekeluarga, suami, anak untuk ibu bapa, adik beradik. Mungkin Tuhan banyak menduga dalam secara tidak langsung dari mata kasar tidak nampak keperitan dan rintangan tu. Tapi hati ini ku cekalkan, ku gagahkan dan cuba berdiri walaupun kaki seperti lemah longlai bila tiba setiap dugaan. Setiap dugaan itu datang kerana Dia mengingatkan ku agar berusaha, dan tidak lupa pada Nya.

Kasih, semangat, ketabahan mungkin kata-kata yang mudah untuk dilenturkan dari mulut.. Tapi hakikatnya ia adalah lebih dari sekadar perkataan.

Berjuanglah diri, bukan untuk dirimu sendiri tapi untuk insan-insan yang kau sayangi. In my case Life not "must go on"...Life have to "move on" forward. No one can help you but your self. You're the one whom can determine your own achievements and winnings.

So, beat it. Let others spoke, but don't let them make you down.

Tuhan, Kau berkatilah setiap langkah ku. Kerana setiap langkah itu aku sangat memerlukan Mu. Mungkin aku lalai tapi setiap detik akan aku cuba menjadi hamba Mu yang cuba untuk memperbaiki diri ke arah yang diredhai Mu.

Copyright by Sofea



                       taken from google instagram source

Ding Ding


New stylista...self updates..Now handling 
company printing and advertising kami (me n hubby) through our fb page

C & C Gold Enterprise 

 

Also, my clothing line fb page 
 

Candycocollection

And of course my personal 

 

 @candysofea
#candycocollection


We Love You Danish


Hati a.k.a Sweetheart semua orang... :) Namanya Muhammad Danish Yusoff...Mostly B's : Boolat, Botak (comel), Boy....etc...Hobby : Collecting shoes (sneakers), cap, and shirts. (Pandai begayo anakku nih. Belum 6 months koleksi kasut n topi punya main banyak pelbagai lagi...Ni pun g jalan-jalan mama window shopping dengan Umy n Ibu Chik...Danish pun...window shopping gaks... alahaiiii.... (^_^)" 


Caption
[#mylildanish "oh mom i want shoes please"
mom : berapa byk shoes la nk...byk da kt rmh...bjln blm lg
ibu chik (auntie danish) : habis tu kaklong blh byk shoes...
mom : (^_^)" adei...that hurts...hahaha]

*Sampai sini jelah kalini punya update...nanti cerita lagi pasal #mylildanish


rindu~


Lama dah tak update blog...rinduuuu....ni nak update...our 1st year anniversary...celebrate kat CITRUS HOTEL...siap candle light dinner...huhu..celebration every year is special...but for the 1st year is precious...tak sangka...dah setahun dengan incik hubby...dikurniakan pula zuriat c comel Muhammad Danish Yusoff...pegi celebrate pun bawa lah dia juga...kang mengigau mak ayah Danish tak ada...haha...ni wish dari incik hubby  
A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person” I LOVE U SAYANG.   
alolo...it touches my hearts follow with happy tears. 
To me : love is more than words, because everytime I close my eyes at night before sleeping and open my eyes when I woke up the next morning seeing your face. Its a bless for me from Allah. Thank You Allah...Love You Eternally~