Tuesday, November 13, 2012

Free WATSONS PERSONAL CARE PANTYLINER

Two free type of watsons pantyliner samples to be given away


A pck of twinnies
i)Ultra-thin cottony soft pantyliner >> Lavendar Scented
ii)Ultra-thin cottony soft pantyliner >> Unscented

Be the first lucky reader to request this first twin sample pack pantyliner will be receiving them in their mailbox.

All you need to do is simple. Reply me back at any type of source.


a)E-mail : wzarithsofea88@yahoo.com
b)Personal message at my facebook account (to those whom have it)
c)Text me at : +6017-6435461

All the details I need is :-
     i)Fullname:
     ii)Address:
     iii)Contact No.:

Free COMFORT ULTRA PURE samples to giveaway~

5 in 1 Benefits

1.Long lasting fragrance
2.Amazing softness
3.Easy ironing
4."New" for longer
5.Shape retention



 

Three COMFORT ULTRA PURE samples 30ml to be given away. It's simple be the first three to reply me back at any type of source.


a)E-mail : wzarithsofea88@yahoo.com
b)Personal message at my facebook account (to those whom have it)
c)Text me at : +6017-6435461

All the details I need is :-
     i)Fullname:
     ii)Address:
     iii)Contact No.:
     iv)E-mail:

The first 3 early birds will be given these samples. I'll post them to each one of you. Note to take: I'll using regular mail which is Pos Malaysia, so the samples will be received based on them on how long will it takes.It depends. Thank you :)

Freebies, Samples to giveaway

Freebies & Samples  to giveaway~
Stay tuned for entry with this above icon. Lots of free samples and special freebies to be given away without you even have to pay a cent for it. Will be posted to you on your mailbox or doorstep.Just stay tuned.

#Assorted samples & freebies. Beauty products, Home Products, Mommies and babies products, Clothings, Wallets,  Bags, & Lots more.

Monday, November 5, 2012

Specially for breastfeeding mommies~



Entry today Sofea nak bagi sedikit tips on breast feeding. Sekarang kalau perasan. Breast feeding adalah sangat digalakkan sebab kebaikan dia untuk ibu dan anak. Memandangkan Sofea pun breastfeeding my little baby boy ni….Sofea nak bagi sedikit tips yang membantu Sofea. Lagi-lagi baru 1st baby. Semua environment is too new for me. So, antara perkara yang selalu menganggu mommies dalam breastfeeding.:-

A ) Sakit pada kawasan “nipple” iaitu nipple sore. Kadang kala bayi menyusu gigit dan akan membuatkan luka,pecah2 dan perit dikawasan “nipple”. Ini solutionnya, AVENT NIPPLE PROTECTORS. Produk ni bukanlah untuk hilangkan rasa sakit. Tapi melindungi dari luka,pecah2 tu tadi. Kalau ikut cara penggunaan Sofea, I use it only once in a while. Bila luka atau terlalu sakit Sofea akan guna. Sebab takut baby confius. Lagipun, putting tiruan sebagaimana yang kita tahu tak digalakkan sangat.



B) Bila bekerja,kita akan pam susu dan simpan. So, daripada product testing Sofea dalam pemilihan botol sesuai supaya bayi tak keliru dan masih nak susu badan ialah. TOMMEE TIPPEE. Sofea dah guna beberapa jenis botol susu lain. Still TOMMEE TIPPE are the best. Nak tahu reasonnya kenapa….? These are the reasons:-

1.Closer to nature . Mimics natural flex feel & movement of mum’s breast.
2. Anti Colic. Advance easi-vent
3.BPA FREE of course.


Bahasa melayunya ialah.. Puting botol susu ni menyerupai kawasan aerola kita dan muncung putingnya lembut. So, baby tak konfius bila menyusu dengan ibu. Pergerakan air yang melalui teat atau kawasan puting botol ini perlahan. Tak seperti botol lain yang alirannya laju dan membuatkan bayi senang tersedak. Walaubagaimanapun, janganlah ambil remeh. Eventhough self breast feeding pun kita pantau lagikan botol kan. So, Sofea rasa ini produk yang terbaik memandangkan Sofea dah test other bottle product. Ni pun actually pakkal nak kena kerja tak lama lagi. Kalau tak fully self breastfeed je my lil Danish ni…hihihi..Selagi boleh bertahan Sofea nak Danish minum susu ibu.Sebab kebaikkannya sangat banyak. Lagipun dapat pahala, baby rapat dan faham kita and sudah tentulah salah satu cara nak jaga badan is through breastfeed ya.. So, bagi bakal2 ibu. Niatkan dari awal pregnancy. Sebab kalau niat dari awal Insya Allah masa lepas je bersalin susu terus ada dan baby pun terus pandai menyusu walaupun baru keluar. Macam Danish. Alhamdulillah.

THAT’S ALL FOR NOW. TILL THEN~

PUREEN MOMMIES



Hye semua…So,entry kali ni Sofea nak tunjuk produk2 yang sofea guna. Specially panduan untuk para ibu baru.. So, Sofea akan terangkan each produk yang gambarnya tertera kat bawah ni. Sofea suggestkan produk-produk ni memandangkan sofea dah guna dan ianya berkesan dan juga mengikut kemampuan Sofea. Items kat bawah ni semua affordable. Not too expensive but still kualitinya baik. So, take a look and review and judge based on yourself. To me, semua ni membantu Sofea.
SOMETHING TO SHARE~ (^_^)

Firstly, PUREEN MATERNITY TOOTHPASTE



Sofea ada allergy morning sickness yang teruk. So, all type of fluoride toothpaste buat Sofea lagi loya. Tu reason pertama Sofea beli sebab most of toothpaste ada kandungan fluoride. Tapi product Ubat gigi mengandungi tiga kali ganda calcium dan phosphate, tambahan 8% xylitol dan 2.1% Sarcosinate.Yang baik nya tentang produk ni selain daripada membantu menangani sickness Sofea tu ialah :
Firstly, tiada fluorida sebab kandungan fluoride ni boleh merosakkan sel pembentuk enamel gigi atau dikenali sebagai fluorosis gigi. Gigi demikian mempunyai kesan pelunturan warna yang nyata, kesan putih legap, keperangan atau hitam. Menelan fluorida yang berlebihan boleh menyebabkan muntah, kekejangan perut dan loya kerana ia bercampur dengan jus gastrik untuk merengsakan perut dan usus. Keracunan fluorida yang kronik boleh mengakibatkan fluorosis tulang. Gejala fluorosis tulang adalah sakit sendi, kekejangan, pergerakan yang terhad dan jika terlalu teruk boleh menyebabkan kecacatan.
Kedua,  ia tiada kandungan  Lauril Sulfat. Sodium lauril sulfat merupakan bahan cuci dan penggalak buih yang terkandung dalam ubat gigi biasa. Ia boleh mengakibatkan ulser mulut kerana ia mengeringkan membran berlendir yang melindungi mulut.Ubat gigi yang tiada bahan ini sesuai untuk mereka yang bermulut kering. Mulut kering boleh disebabkan oelh tekanan, pengambilan ubat dan kekurangan vitamin. Gejala mulut kering termasuklah gusi berdarah dan sakit, bibir merekah dan nafas berbau.
Ketiga, Sakarin. Sakarin disentesis daripada tar batu arang. Ia menyebabkan kanser pundi pada tikus jantan. US Evironmental Protection Agency menganggapnya sebagai karsinogen. Ia boleh menyerap masuk ke dalam plasenta dan mempengaruhi fetus.
So, kita nak yang terbaik untuk bayi choose this. Boleh guna masa mengandung dan menyusukan anak. Selamat dan sihat. J . Harga dalam RM7.90 satu tiub.

Second, PUREEN STRECH MARK LOTION

Product ni ada triple action formula.
1st, Cocoa butter, shea butter, almond oil, dan rose hip seed oil. >> Berfungsi untuk  melembapkan kulit dan melegakan kegatalan
2nd, Collagen dan elastin. >> Berfungsi untuk menegangkan kulit dan mengekalkannya.
3rd, Vitamin E.>> Untuk perlindungan anti oksida.
Product ni bagus, tapi to assure to all moms. Guna dari awal kehamilan. Sebab bila pakai lepas bersalin kesannya lmbt skit memandangkan perut dah pun merenggang. Macam saya. Hihi.


Harga RM30.80

Third, PUREEN MADAME MATERNITY PADS.



Pad ni permukaannya lembut. Kalau lepas bersalin normal, dan jahitan EPISIOTOMI anda sangat banyak dan sakit. I assure guna pad ni. Sebab dia tak macam pad biaza yang ada tepi yang kadang-kadang kita rasa tajam tu. Ada 10’s dan 20’s. Harga yang 20’s around RM12.


Fourth, PUREEN MANUAL BREAST PUMP.

Ni sofea baru guna. Memandangkan nanti nak bekerja. Nak  beli yang elektrik jauh dari kemampuan. Dengan nak beli pampers anak lagi. HIHI. FYI, PUREEN MANUAL BREAST PUMP NI ADA DUA.  Sofea beli yang PUREEN MANUAL BREAST PUMP.

Ni PUREEN basic MANUAL BREAST PUMP Harga dalam RM17.90


Ni PUREEN MANUAL BREAST PUMP Harga dalam RM54 macam tu.




Fifth, PUREEN premium breastmilk bottle storage 4oz.




Ada 3pcs, 4Oz, and of course BPA Free. Harganya pun sangat-sangat affordable. That is RM19.90

Sixth, PUREEN bottle brush cleaner.

Selalunya beli yang ada sponge kat bawah tu lama-lama mesti tertanggal atau pecah-pecah. So, PUREEN punya ni memang berbaloi.  Lengkungan berus bawah tu jadi pengganti sponge. Bagus kan.



RM9.90

Seventh, PUREEN NOSE CLEANER

Susah hati bila anak selsema. Nak suruh hembus tak reti. Kecil lagi. Ha, ni optionnya. Sedut mucus pakai ni. Senang je.

Harga RM4.90