Friday, October 12, 2012

The new born~ :)

Hye semua..entry kali ni..shocking...tp sbnrnya pejam celik pejam celik masa tu sememangnya berlalu dgn sangat pantas..dalam tak sedar berbadan dua..menunggu kehadiran orang baru dalam life kami...jatuh pada 24.Sept.2012 lahir seorang putera buatku dan suami....awal 3 minggu dari due date..pandai dia pilih tarikh..dua hari awal dari birthday ibu dia ni..26.Sept..hari ulangtahun lahirku yang ke-24...:)..kirenye hadiah harijadi lah..hihihi..

Nak dijadikan cerita...ahad 23.Sept.2012 subuh...aku dah mula rasa sakit..different than usual....akutunggu smpai kul 9 pagi...pukul 9 tu aku mandi...selalunya rasa sakit2 hilang lepas mandi..usually taking shower can do thetrick..kali ni tak hilang2...aku tengok jam..sakitnya 5minit 5minit...kalau tak silap...tu kontraksi...salah satu tanda nak bersalin..dalam hati bercakap juga..rasa pun macam nak bersalin je ni...Then aku ajak suami ke hospital...Jam 11 kami gerak ke hospital...sempat lagi makan tengahari kat gerai dalam sakit2 tu..Lepas tu,terus direct g hospital sg buloh...terus masuk dewan bersalin..kena tunggu doktor..(ikut turn le)

Jam menunjukkan 3petang...smapai giliran aku..doktor check..baru 2cm je..(^_^)" sakitnya bukan main lagi...kemuudian aku diberi bilik...lepas dah check jantung kandungan...aku pun ke bilik...malam tu aku kejap2 keluar kat ruang menunggu depan kaunter...jumpa cik abang...resah sebenarnya...dengan sakitnya..jam 12 tengahmalam 24.Sept.2012 doktor check baru 3cm..punyalah lama...last2 aku pesan dengan suami..suruh dia balik dulu..rasa mcm lama je lagi...aku tgk dkt board..ad org makan 2,3 hari...kesian kat dia kalau tunggu dekat ruang menunggu..dahlah seharian...

Jam 1pagi...doktor cakap pukul 3pagi baru check balik...start dari kul 1 tu..punyalah sakit...makin rengat..Ya Allah....meraung dalam hati...masa tu lah teringat umi..macam ni lah rupanya umi sakit nak lahirkan aku 12jam...jam 3pg...baru bukak 4cm..jam 5pg,5cm..7pg,7cm..Ya Allah...masa tu badan dah hilang tenaga...menggeletar satu badan....nurse dgn staffness msukkn aku dalam labour room...diorang suruh tunggu smpai 9cm..tp aku dh sgt2 tak larat...diorg cuba bukakkan jalan..still tak boleh...last2..gunting...byk la jgk memandangkan aku smpai 7cm je...masa nak teran..sakitnya org kata menghampiri mati...masa tu mulut tak berhenti mengucap...teran smpai 4kali...keluarlah hero...terus diorang ltk atas badan...Subhanallah....bersyukurnya dikurniakan zuriat yang sempurna dan sihat....







Muhammad Danish Yusoff..3.5kg..(pdhl scan sblm tu dlm perut 2.175kg je)....lahir jam 7.54am 24.Sept.2012...

Inilah kurniaan buatku,suami dan keluarga kami tercinta....permata hati..:) Dalam hati bersyukur pada-Nya dan juga umi tersayang kerana itulah sebab yang beriku peluang merasakan setiap process dalam menjadi seorang ibu...mengandung dan melahirkan...



No comments :

Post a Comment