Monday, October 22, 2012

Peristiwa Jeans

Entry kali ni. Peristiwa yang bertitle "perasan masih kurus" ....Masa pregnant dulu da cakap. Lepas je bersalin nak beli seluar jeans baru. Memandangkan yang lama2 semua tak muat.. Usually aku beli levi's,romp,forever 21 jeans. So,this time aku tengah kemaruk balik dengan MANGO.. So, da simpan niat. Nak beli jeans dari outlet MANGO.. Makanya, last weekend aku ke alamanda. Niat awalnya nak beli hadiah untuk my mom and mother in law punya belated birthday last september. So, pegila cari. Bawa si kenit tu sekali. Papa dia yang jaga mama nya shopping..hihihi... So, sesampainya dekat sana. Lepas pergi parkson. Jalan punya jalan ternampak butik MNG tu. Eh, da ada MNG kat cni. ( punyala lama tak jejak kaki kat alamanda  >.<  ) So, terus lah masuk. Sampai2 je da capai beberapa helai seluar jeans yang berlainan design nak try dengan size seluar 32...tiba2 sales assistant tu tegur. "Kak,32 tu kecik kak...takut akak tak muat nnti". Aku pun cakap "dulu akak 32 tu yg akak amek tu,hihi.kena amek 34 la ni." Aku amek size 34. Budak tu bagi size 36...(terasa mak..takkanlah 36) . Lalu aku pun ke fitting room. Mula2 try yg 34...adess...tak muat...tak boleh butang pun..haish..aku pun try yang budak tu bg..36............MUAT! Oh no, I'm big. Huhu. Hari tu beli sweater kat MNG pn cenggitu gak..amek size s..dulu boleyla..skrg.. ta muat. Size L yg muek..huuuu...Tapi bila difikirkan balik. Ok juga saiz bdn sekarang ni. Tak lah kurus sgt mcm dedolu...huhu..Inilah suar jeans & sweater yg dibeli lps je dah bdn sorang balik ni..hihi..



No comments :

Post a Comment